WHAT THE FINFRINGE?

Finfringe är de korta föreställningars stadsfestival i Åbo, och ordnas den 10.-13.5.2023. Föreställningarna väljs via en öppen internationell ansökan.

FINFRINGE ry. är en förening vars syfte är att anordna Fringe festivaler. Våra värderingar är öppenhet, gemenskap och miljövänlighet. Vi vill skapa Nordens trevligaste, mest gemensamma och intressanta föreställningsevenemang i Åbo.

Globalt sett är Fringe en föreställningsevenemangs verksamhet som startade i Edinburgh 1947. FINFRINGE är en del av den 250 stora festivalgemenskapen.

Finfringe brings spring!

VAR?

Föreställningarna ordnas i Åbo kärnscentrum: på Åbo Svenska Teater, Åbo stadsteaters Sopukka-scen, Linnateatteri, Hansakvarteret och på Åbos splitternya salutorg.

VAD?

You name it, we got it! Under Finfringe kan du se all möjlig scenkonst mellan himmel och jord: bl.a. teater, dans, cirkus, performans, ståuppkomik, gatuteater och en blandning av olika genrer. I maj 10.–13.5.2023 kan du uppleva och bekanta dig med internationella och inhemska föreställningar, alla under en timme långa.

VARFÖR?

Fringe gör till föreställningar det som rockfestivaler gör för bändgigs – du kan under en kort tid se flera intressanta och nyskapande föreställningar för ett förmånligt pris. 

FINFRINGE i Åbo 10.-13.5.2023