BARA FÖR DIG: KÄRLEK // JOS MINÄ EN PESE SINUA, EI SINULLA OLE SIJAA MINUN LUONANI (Joh. 13:8)

Performans

15.10.2021

17:00

Hansakvarteret, Thaliatorget 2. vån.

Längd: 10 min

Språk: -

Lämplighet: -

Grupp: Maiju Tiuraniemi

Land: Finland

Uppträdare: Maiju Tiuraniemi

Med: Bild: Nat Bowornphatnon

Beskrivning:

Att tvätta en persons fötter är en gammal tradition som signalerar kärlek till den nästa. Traditionen härstammar från en tid då människor gick i öppna sandaler och slavar vanligtvis tvättade sina mästares fötter innan de gick till sängs. Den gamla traditionen för människor samman på en fysisk nivå, oavsett social klass, status eller bakgrund. Traditionen finns i alla kulturer och religioner.

Johannes 13: 8 ger också plats för denna gamla ritual i vårt västerländska samhälle på 2000 -talet. Själva föreställningen är ett privat ögonblick som delas av artisten och åskådaren, under vilken artisten tvättar åskådarens fötter. Det finns inga andra i rummet. Föreställningen är personlig och unik för varje åskådare, och förutom artisten kan åskådaren också påverka innehållet och händelserna i föreställningen. Föreställningens längd är 10 minuter per åskådare.

Bara för Dig -föreställningsserien är producerad i samarbete med Kehä festivaali.

Föreställningen finns på andra våningen i Thaliantori, i FINFRINGES tillfälliga lokaler fredagen den 15 oktober från 17.00 till 19.00. Showen är gratis! Publiken kommer att släppas in i ankomstordning.

Understödares logon