eventually

Dans, Performans, Musik

Fre 13.05

20:30

Åbo Svenska Teater - Studion

Lör 14.05

19:00

Åbo Svenska Teater - Studion

Längd: 60 min

Språk: -

Lämplighet: -

Grupp: Jonathan Nagel feat. Susanna Ylikoski

Land: Nederländerna

Uppträdare: Jonathan Nagel, Susanna Ylikoski

Medverkande: Ellen Knops (Ljus)

Beskrivning: 𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕𝒖𝒂𝒍𝒍𝒚 är en intensiv och extatisk dansshow med livemusik och ljus. Verket handlar om begär, hopp och drömmar. Tillstånd av makt och ödmjukhet ramar in gradienten från kontroll till överlämnande.

Dansaren Susanna Ylikoski och basisten Jonathan Nagels duett träder fram i en ljusinstallation av konstnären Ellen Knops. Verket utvecklas långsamt genom små repetitiva rörelser och ljud. Från vilsam stillhet växer koreografin bit för bit till ett kraft- och känsloutbrott. Likaså förvandlas mjuka kammarmusikljud gradvis till magnifika elektroniska ljudlandskap. Den långsamma uppbyggnaden skapar en meditativ och transliknande atmosfär, som växer till ett utforskande av gränserna för kognition och perception.

En koreografi för en solodansare, en komposition för en solomusiker - en uppsättning som tillåter nästan vad som helst att hända, då det finns gott om plats. Samtidigt bär den faran att känna sig helt naken och sårbar. Inom en uppsättning av ständigt ökande volym, hastighet och intensitet är det lätt att nå gränserna för vad man kan åstadkomma på egen hand. Med högre ambition ökar risken för att misslyckas, en situation som många av oss kan relatera till i sitt privata och professionella liv. Ju mer vi försöker hålla fast vid kontroll och makt, desto fler svårigheter uppstår.

Med 𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕𝒖𝒂𝒍𝒍𝒚, dyker vi djupt ner i denna förlust av kontroll. En eftersträvan av fridfulla och kärleksfulla sätt att omfamna kapituleringen och acceptera den, inte som ett misslyckande utan som en källa för nyfödd energi.

OBS! Föreställningen innehåller musik och ljud på hög volym.

Understödares logon