The Sleeping Carnival - Live Concert

Teater, Musik

Lör 14.05

19:00

Linnateatteri - Teatersalen

Längd: 30 min

Språk: Engelska

Lämplighet: -

Grupp: Beatrice Aurore

Land: Sverige

Uppträdare: Jenny Felldin, Beatrice Aurore, Anton Josefsson, Ellinor Sterner Bonander, Storm Dunder

Medverkande: David Geborek, Lady Rivet

Beskrivning: Beatrice Aurores musik kombinerar samhällskritik och sagor i en våghalsig dans på verklighetens rand, likt en balansgång på spänd lina. Men bakom den busiga masken gömmer sig ett meddelande som kan vara både uppmuntrande och skrämmande.

Genom att kombinera mörk pop med teatraliska element, både i ljudbilden och det visuella, har Beatrice Aurore spridit sin musik bortom Sveriges gränser med uppträdanden i Latvien, Rumänien, Norge och Finland, även om hennes debut EP ännu är opublicerad. Hennes ensemble av piano, sång, fiol, synth, trummor och atmosfäriska fältinspelningar bjuder in till ett äventyr fyllt av drama och mystik som resulterar i en fantasifull performans som tilltalar både synen och hörseln.

Beatrice började framföra sin musik när hen var 16 år gammal. I takt med att hon växte upp, evolverade de lekfulla tonerna och uttrycket till ett mörkare mera vuxet uttryck. Nu anammar hens musik inspiration från obehandlade trauman, mental hälsas komplexitet samt den mörka fantasivärlden hen har burit med sig, som en fristad, sedan barndomen.

Kom alla ni underlighetens barn, det är dags att gå hem.